La primera entrada amb Backdrop CMS

Robert Garrigos

Robert Garrigos

May 13 — 2 min.s llegir

Vet aquí la meva primera entrada al meu blog, recuperat amb il·lusions renovades per la descoberta que he fet: backdrop.

Ara feia uns quants anys que estava molt desconnectat de drupal per un cúmul de circumstàncies, tot i que hi he seguit treballant, més darrerament, pel negoci que porto amb la meva parella (Barcelona Bagels). Entre aquestes circumstàncies s'hi trobava el fet que Drupal 8 era mooooolt diferent de Drupal 7. Tot i que amb D8 hi he començat a fer coses, com la darrera versió del web del negoci, trobo que hauria d'invertir molt de temps per aprendre un sistema completament nou que, en definitiva, no està enfocat, al meu entendre, al meu perfil d'usuari: sóc el que se'n diu un site builder amb alguns coneixements de programació. Tampoc puc deixar de dir que la comunitat drupalera ha crescut d'una manera exponencial que ha propiciat, entre altres coses, alguns fets lamentables que afortunadament sembla que s'arreglen. En qualsevol cas, el que em retreia de posar-me mans a l'obra amb Drupal 8 era la gran corba d'aprenentatge que tenia al davant, que no podia aprofitar el meu coneixement previ de D7 i la impossibilitat d'actualitzar algun altre projecte que tinc entre mans que quedaria sense suport quan sortís Drupal 9.

Amb Backdrop CMS, un fork de Drupal 7, he resolt tots aquests problemes tècnics i m'ha despertat una il·lusió, que havia perdut, de col·laborar amb una petita comunitat per fer quelcom útil. Així que he començat a muntar backdrop.cat, el que, espero, acabará sent el portal de la comunitat catalana de backdrop. Això no vol dir que deixo d'usar i col·laborar amb Drupal, entre altres coses pels projectes que porto que seguiran funcionant amb Drupal (7 i 8), però sí que faig una aposta per enfocar els meus esforços en usar backdrop pels meus nous projectes, començant per la renovació del meu blog.

Així que "Hello world!".

backdrop Català
Llegiu això següent

Presentació de Backdrop al Dia de la Llibertat del Programari

El proper dissabte 16 de setembre se celebra el Dia de la Llibertat del Programari.

You might enjoy

How to set a Backdrop cms as backend and a Laravel as frontend

I document how I use a backdrop site as backend and a laravel as a front end for a web site, using a laravel package I wrote, backdrop headl...