Autoavaluació sobre seguretat en les comunicacions electròniques

Robert Garrigos

Robert Garrigos

May 03 — 2 min.s llegir

Jo era d’aquells que creia que, pel que fa a internet, no tenia res a amagar ni, per tant, res a témer. I llavors va arribar la campanya pel Referèndum sobre la independència de Catalunya del 1 d’Octubre del 2017. Des de llavors, la repressió envers la llibertat d’expressió, les retallades en drets civils i drets fonamentals i la vulnerabilitat de la nostra privacitat exercides per l’Estat Espanyol han estat i són escandaloses. I podem preveure fàcilment que, lluny de disminuir, encara aniran a més en els mesos i anys que vindran. És convenient, doncs, que tothom sigui conscient de quines són les vulnerabilitats de les comunicacions electròniques.

Aquest és l’objectiu d’aquesta xerrada-taller que he preparat: entendre com s’avaluen els riscos i la seguretat en el món de les noves tecnologies i aconseguir els recursos necessaris perquè cadascú de l’audiència pugui prendre les seves pròpies decisions sobre les mesures de seguretat que implementa i, per tant, els riscos que és capaç d’assumir en el seu dia a dia.

Aquesta presentació forma part de la xerrada-taller que ofereixo gratuïtament a les entitats o grups que m’ho demanin. La presentació segueix el format del que entenc com a bones pràctiques en les presentacions, és a dir, poca lletra i imatges impactants que ajudin a fer arribar el missatge parlat. La presentació ha de ser un reforç de la xerrada, no una distracció. Això vol dir que la presentació, per si sola, no és suficient per a fer arribar el missatge.

Al costat de la paraula «xerrada» hi poso la de «taller» perquè durant la sessió promoc la reflexió i la participació de l’audiència que al final de la sessió haurà adquirit unes mínimes eines indispensables per fer una autoavaluació de les seves necessitats de seguretat pel que fa a les seves comunicacions electròniques.

Aquesta presentació és el resultat de set mesos d’experiència personal acumulada per passar del «no tinc res a amagar» al «tinc dret a la privacitat». Si no creieu que tot això vagi amb vosaltres, us proposo que invertiu 20 minuts a veure i escoltar la xerrada que Glenn Greenwald, un dels primers periodistes a escriure sobre Edward Snowden, va fer l’octubre del 2014. Si després de veure la xerrada encara creieu que no teniu res a amagar, accepteu el repte que el mateix Greenwald llença tot just al començament de la xerrada. Ningú, fins ara, diu Greenwald que li ha acceptat.

presentació Català seguretat
Llegiu això següent

Autoavaluació sobre la seguretat en les comunicacions electròniques

Presentació en pdf per a la xerrada-taller que fagi sobre la seguretat en les comunicacions electròniques.

You might enjoy

How to set a Backdrop cms as backend and a Laravel as frontend

I document how I use a backdrop site as backend and a laravel as a front end for a web site, using a laravel package I wrote, backdrop headl...